fbpx

Persbericht: COVID-19 Virus & #DYTG2020.

Update 15-4-2020; Voor onze Belgische bezoekers

We zijn op de hoogte van de ontwikkelingen in België, we hopen we komen hier zo snel mogelijk op terug.

We wachten op dit moment op meer informatie vanuit de overheid, zodra er meer duidelijkheid is over Nederlandse evenementen na 1 juni komen we met meer informatie.

Update 2-4-2020; Voor alle ouders

We begrijpen dat er vragen zijn rondom het doorgaan van de #DYTG2020 op 11 juli 2020.

Evenementen met een vergunning zijn tot 1 juni verboden. Er is op dit moment geen regelgeving voor evenementen na 1 juni. Het is daarom op dit moment nog te vroeg om conclusies te trekken of de #DYTG2020 verplaatst moet worden.

Vanuit de organisatie is het onze doelstelling om een veilig evenement neer te zetten. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de instructies van de overheid.

Indien het evenement verplaatst moet worden door het coronavirus blijft het ticket geldig! Kan je op de nieuwe datum niet? Dan krijg je je geld terug.

De #DYTG2020 gaat, voor zover we nu kunnen zeggen door, zoals gepland. Met de juiste maatregelen, jullie steun en de steun van onze vaste partners kunnen we er hopelijk een veilige DYTG van maken!

Voor nu, #blijfthuis, was regelmatig je handen, houd afstand, zorg voor elkaar en volg de instructies van de overheid en het RIVM. Als we dat allemaal doen kunnen we hopelijk tegen die tijd een veilige #DYTG2020 hebben.

Vragen? Neem dan nu contact op met info@dytg.nl voor meer informatie.

9-3-2020; De #DYTG2020 gaat door.

De #DYTG2020 zal dit jaar doorgaan op 11 juli 2020 in de Brabanthallen, Den Bosch. Door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen we als organisatie indien nodig extra maatregelen nemen.

Minister President Rutte zegt de zorgen in Nederland te snappen, maar is stellig als het gaat om het eventueel op voorhand cancelen van grote evenementen. ‘In sommige landen zie je dat grote evenementen worden afgezegd. Het afzeggen van evenementen heeft in Nederland nu geen zin. Het heeft nu nationaal geen toegevoegde waarde.’ (evenementbranch.nl 2-3-2020)

Als aanvulling hierop hebben we besloten de #DYTG2020 door te laten gaan maar wel recente ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

De organisatie van de #DYTG2020 zal een aantal extra maatregelen nemen ivm het COVID-19 virus indien nodig. Deze houden in extra schoonmaak, desinfecterende gel op verschillende plekken. Daarbij is er EHBO aanwezig welke indien nodig opgeschaald zal worden

Natuurlijk hopen we dat tegen de tijd van de #DYTG2020 het virus (grotendeels) verdwenen zal zijn. Deze maatregelen zijn er om bezoekers, influencers, exposanten, crew en andere mensen die het evenement bijwonen te beschermen.
We adviseren bezoekers om:
1. Regelmatig je handen te wassen met zeep of desinfecterende gel.
2. Fysiek contact te beperken.
3. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
4. Gebruik papieren (weg te gooien) zakdoekjes.
5. Blijf thuis als je griep verschijnselen hebt en vermijd mensen met griep verschijnselen.

Er is op dit moment geen reden om evenementen te vermijden of af te lassen. Voor specifiek advies op lokaal niveau wordt geadviseerd contact op te nemen met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst en gemeente.
Lees ook meer informatie op de site van het RIVM.

Er is op dit moment geen reden om het evenement te annuleren. Met de juiste maatregelen kunnen we er een onvergetelijk evenement van maken!