fbpx

Creator & talent contact

Kom jij ook in aanmerking? Check het hier!

De voertaal in je video’s bepaald aan welke grens je moet voldoen.

Nederlandstalig

YouTube Twitch Instagram TikTok
Creator
100.000 subscribers
20.000 followers
Op aanvraag
200.000 followers
Talent
25.000 subscribers
10.000 followers
Op aanvraag
50.000 followers

Overige talen

YouTube Twitch Instagram TikTok
Creator
1.000.000 subscribers
50.000 followers
Op aanvraag
1.000.000 followers
Talent
500.000 subscribers
20.000 followers
Op aanvraag
500.000 followers

* Creator & talent aanmeldingen is open tot 18 juni 2022 23:59
** Je aanvraag word door de organisatie bekeken en beoordeeld. Bij goedkeuring nemen we binnen 4 weken telefonisch contact op en krijg je de juiste status toegewezen. Ongeldige aanmeldingen krijgen geen reactie.

Regels

Voor als je vragen hebt

Duur
Iedere status wordt toegewezen voor één event en geeft geen recht op een rank bij andere/opeenvolgende evenementen.

Meetmoment status
Een status wordt gegeven op het moment dat de creator voldoet aan de vereisten. De deadline hiervoor is 18 juni 2022. Na 18 juni 2022 23:59 is aanmelden niet meer mogelijk.

Oudgediende
Heb je als creator tijdens de vorige editie creator of talent status gehad? Dan nodigen we je als organisatie opnieuw uit en behoudt je de status die je tijdens het vorige evenement hebt gehad.
Deze regel is geldig sinds #DYTG2016 (30/04/2016). Zodra een creator een editie overslaat vervalt zijn status en zal hij opnieuw moeten voldoen aan de nieuwe eisen.

Eindoordeel status
Het eindoordeel over het al dan niet toekennen van een status ligt altijd bij de organisatie.

Faciliteiten
De faciliteiten die je als creator krijgt zij niet altijd afhankelijk van de status, maar gebaseerd op verschillende factoren zoals reisafstand, manier van deelname, etc…

Beschikbare faciliteiten: +1 met backstage toegang, verzorgde meet & greets, podium tijd, merchandise kraam.

Inactief
Zodra een creator meer dan 3 maanden inactief is op zijn hoofdplatform (YouTube, Twitch, …) vervalt zijn huidige status. Het meetmoment hiervan is op 31 mei 2022 23:59 uur.

FAQ

Voor als je nog meer vragen hebt

Waarom zijn er voor Nederlandstalige kanalen andere grenzen dan voor internationale?

De DYTG is een Nederlands event in Nederland wat vooral gericht is op Nederlandstalige creators en kijkers. Daarom wordt er gekeken naar de hoofdtaal van je kanaal en niet naar de taal die jij zelf als creator spreekt.

Waarom kijken jullie naar abonnees en volgers ipv views, watchtime, etc?

In tegenstelling tot views geeft het aantal abonnees een beter beeld over jouw unieke volgers. Dat zegt iets over hoeveel bezoekers er potentieel voor jou naar de DYTG kunnen komen. Dat wil niet zeggen dat we views, watchtime etc. niet meenemen in onze verwachte opkomst voor jou als creator.

Creator X heeft minder abonnees dan ik maar is wel creator, hoe kan dat?

Dat kan. Door de oudgediende regel en een vaak stijgende eis per status is het mogelijk dat er creators tussen staan die van oudsher recht hebben op een status. Doordat ze het event al jaren steunen behouden ze recht op deze status.

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Nee, we maken geen uitzonderingen. Pas zodra je aan de huidige status grens voldoet kom je in aanmerking.

Hoe zit het met Friends & Family dit jaar?

Via [email protected] kan er mail informatie gegeven worden over de mogelijkheden met betrekking tot Friends and Family.

Vorige jaar was ik Friends & Family! Waarom dit jaar niet meer?

De F&F status is altijd maar eenmalig. Je zal opnieuw door de organisatie of creator moeten worden uitgenodigd om hier opnieuw voor in aanmerking te komen.

Hoe bepalen jullie een status grens?

We houden hiervoor rekening met enkele dingen:

Groei van de community; De “Creator” group moet een goede afspiegeling zijn van de top/gevestigde creators in de community. Dat betekent dat de grens mee zal groeien met de community om ervoor te zorgen dat deze een goede afspiegeling geeft.

Veiligheid; De creators die we uitnodigen krijgen een status ten eerste om ervoor te zorgen dat zowel de creator als de bezoekers veilig het evenement kunnen bezoeken.  Overige faciliteiten komen erbij afhankelijk van de creator.

Ik heb X aantal abonnees en zie geen andere mogelijkheid om te komen behalve als ik status X krijg.

Als je alleen naar het evenement wilt komen omdat je een bepaalde status wil hebben dan kom je echt om de verkeerde reden. De DYTG is van oudsher een event om fans van online video met elkaar in contact te brengen. We proberen er alles aan te doen om dit voor iedereen leuk en veilig neer te zetten, hier zijn de grenzen dan ook op gebaseerd. Ook als kleinere creator kan het erg gezellig zijn om te komen en gezellig met je fans rond te lopen over het event.

Ik weet zeker dat ik vóór het evenement genoeg abonnees / volgers heb! Kan ik nu al de rang krijgen?

De rank wordt pas uitgereikt zodra je voldoet aan de grens.

Blijf gave video’s maken! Blijf plezier hebben! Als je dat doet groei je vanzelf door en kom je vanzelf in aanmerking voor een rank wanneer dit nodig is.

Welke faciliteiten krijg ik als creator?

De faciliteiten die je als “Creator” of “Talent” krijgt verschillen per creator en zijn afhankelijk van verschillende dingen zoals reisafstand, manier van deelname etc.

Voorbeelden van faciliteiten zijn: “Friends & Family” die je mee mag nemen, eten & drinken, meet & greet mogelijkheden, merch kraam, en meer!